Lang plezier met goed onderhoud van uw zwembad of spa.

Het langst plezier van uw zwembad en/of spa bad behoudt u door goed onderhoud. Maar wat houdt dit nou precies in? 

Zwembad onderhoud

De pomp van uw zwembad zorgt ervoor dat het water door de filters worden gezogen, zodat kleine onzuiverheden worden gefilterd uit het water.

De skimmers zuiveren het zwembadwater van vuil zoals, vliegjes, bladeren en ander klein vuil. Dit zwembad onderhoud gebeurt automatisch door de technische installatie van uw zwembad. Maar dit is natuurlijk niet het enige dat er moet gebeuren om de waterkwaliteit van uw zwembad te behouden. Het is ook erg belangrijk dat u op tijd de juiste chemicalieen en schoonmaakmiddelen toevoegt aan het zwembadwater.

Een grote afwijking in de PH- en chloorwaardes van het zwembadwater kan leiden tot irritaties van de huid, ogen en oren. Meet u daarom voor optimaal zwembadwater 1 keer in de week de PH- en chloorwaardes. Een goede PH waarden ligt tussen de 7.2 en 7,4, vrije chloor ligt tussen 1 en 2 mg./liter. Wanneer u wekelijks uw zwembadfilter terugspoelt, wordt er een forse hoeveelheid water ververst. Dit is nodig om het gebonden chloorgehalte laag te houden. 

Natuurlijk is er ook veel op het gebied van zwembad onderhoud om een en ander te vergemakkelijken, zoals: schepnetten, borstels, bodemzuigers, automatische bodemzuigers, etc.

Uw zwembad heeft twee keer per jaar groot onderhoud nodig, het zwembad dient dan winter- en/of zomerklaar gemaakt te worden.

Ook voor zwembad onderhoud kunt u bij Zwembadbouw-Limburg terecht.

 • Zomerklaar maken van uw zwembad.
  Zomerklaar maken van uw zwembad.

  Zomerklaar laten maken van uw zwembad.Wat doen we tijdens deze voorjaarsbeurt van uw bad:∙ verwijderen van vuil, blad, op afdekking en in zwembad
  ∙ schoonmaken van skimmers
  ∙ schoonmaken van wanden en bodem
  ∙ bad vullen…

  € 350,00
 • Winterklaar maken van zwembad
  Winterklaar maken van zwembad

  Winterklaar laten maken van uw zwembad.

  Wat doen we tijdens het winterklaar maken van uw bad:

  ∙ verwijderen van vuil, blad e.d. zodat het bad schoon de winter ingaat
  ∙ leegpompen van het bad tot het gewenste niveau
  ∙ bad…

  € 350,00
© 2015 - 2024 TB Tuinen&Zwembaden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel